Hírek, események

H A L T E L E P Í T É S  ISMÉT !

IDŐPONTJA: 2021. ÁPRILIS 16. PÉNTEK

Helyszíne: KÉK-tó, KUBIK- tó vízterület

Horgászati tilalom: haltelepítés napján, április 16-án péntek 9:00 órától április 17-én szombat reggelig.

Horgászni lehet: 17-én, szombaton reggel 6:00 órától a hatályos horgászrend betartása mellett.

Telepítendő halmennyiség: 600 kg.

Az egyéb horgászattal kapcsolatos előírások részletezését ld. a MOHOSZ XI. sz. utasításában! ( vízparti távolságtartás többi horgásztól, üdvözlési formák, szemetelés horgászhelyen, stb.) A telepítések szervezett megtekintése tilos!

Kérjük Tisztelt Horgásztársainkat a fentiek betartására!

Az egyesület a közeljövőben kíván még telepíteni, hasonló mennyiséget. Pontos időpontjáról tájékoztatni fogjuk horgásztársainkat!

Baja, 2021. április 11.

BSHE Elnöksége

_____________________________________________________________________________________________

H A L T E L E P Í T É S :

IDŐPONTJA: 2021. MÁRCIUS 30. KEDD.

Helyszíne: KÉK-tó, KUBIK- tó vízterület

Teljes horgászati tilalom a Kék-tó és Kubik-tó területén:

2021. március 30. 12:00 h-tól 2021. március 31. 12:00 h-ig


Horgászat kezdete: 2021. 03. 31. SZERDA - 12:00 h-tól a hatályos horgászrend szabályainak betartása mellett


Fontos: a MOHOSZ jelenlegi szabályzása értelmében a haltelepítés nagyobb létszámú megtekintése tilos! Az egyéb horgászattal kapcsolatos előírások részletezését ld. a MOHOSZ IX. sz. utasításában! ( vízparti távolságtartás többi horgásztól, szemetelés horgászhelyen, üdvözlési formák stb.)

Kérjük Tisztelt Horgásztársainkat a fentiek betartására!

A további telepítésekről a horgászainkat időben tájékoztatni fogjuk!

Baja, 2021. március 25.

BSHE Elnöksége

Kék-tó horgászjegy

Megérkeztek a Kék-tóra az éves területi jegyek.

Horgászok figyelem! Határidő: 2021. február 28.

A 2020. évi fogási naplók leadási határideje 2021. 02. 28.

A 2021 évi állami jegyek árusítása január 9. szombaton 8 órától megkezdődött !!!!


2021  január 19-től megkezdtük a területi jegyek árusítását is - (éves, heti, napi - felnőtt, ifi, gyermek)....

Egyesületi Hírek

III. Petrity György Emlékverseny - 2019.07.28.

Az idén is megrendeztük a már hagyományosnak tekinthető Petrity György Emlékversenyt, amely egy meghívásos csapatverseny. A 2017-ben alapított verseny vándorserlegét a győztes csapat 1 évig birtokolja. A verseny értékelésének főbb szabályai a következők: A verseny 3 szektorban zajlik, minden csapat 3 tagú. A versenyzők szektorokban elért helyezését összesítjük, és ez adja a végeredményt. Pontegyenlőség esetén az a csapat kerül előbbre, amelyik által fogott halak összsúlya a nagyobb. A verseny időpontja 2019. július 28-a, mely ezévben vasárnapra esett. Egy csapat nemvárt esemény miatt lemondta a részvételt, s így 6 csapat versenyzőit köszönthettük gyülekezés helyszínén. A hat csapatból kettő Szerbiából érkezett.

A már klasszikussá vált bajai reggeli, a tejfeles, fokhagymás lángos elfogyasztása után, a sorsolást követően a versenyzők elfoglalták helyeiket a vízparton. A felkészülési idő leteltét s egyben a verseny kezdetét dudaszó jelezte. Napsütésben kezdődött a verseny, melyet az utolsó órában rövidke záporok tettek emlékezetessé, de sem az időjárás, sem az apró törpeharcsák nem szegték a horgászok kedvét.

A 4 órás verseny végére az eredmények összesítése során pontegyenlőség alakult ki Horgos és Baja csapata között 6 - 6 helyezési számmal. A győztesnek a nagyobb összsúlyt elérő szerbiai Horgosi Horgászegyesületet hirdettük ki. A második a Bajai Sporthorgász Egyesület, harmadik a Hermann Ottó SHE Szeged 10 helyezési számmal.

Az első három csapat serleget kapott, s a csapatok tagjai érmet akaszthattak a nyakukba. A győztes csapat ezen kívül elnyerte a vándorserleget is. Jutalmaztuk a legeredményesebb versenyzőt is: Ljubomir Kneževiĉ horgosi versenyzőnél mutatott legtöbb halat a mérleg: 6.450 grammot.

A díjakat néhai elnökünk Petrity György testvére, Petrity József, alias "Capek" adta át. Az eredményhirdetést követően a horgászok jó hangulatban fogyasztották el az ízletes ebédet. A napot a baráti hangulatban folytatott beszélgetéssel zárták, s azzal búcsúztak: jövőre újra ugyanitt.

Bálindt Zoltán

BSHE elnök

Gyermekverseny a Kék-tavon

Kedves Horgásztársak!

Engedjék meg, hogy tájékoztassuk Önöket a közelmúltban a Kék tavon megrendezett gyermek horgászversenyről. A Bajai EGYMI iskola gyermekeinek részvételével lezajlott horgászverseny jól sikerült, az iskola alsó- és felső tagozatos diákjai alkották a két versenyző korosztályt.

Összesen 12 gyermek ült le vízpartra, s versenyen kívül rövid ideig a legfiatalabb is képviseltette magát. A két és féléves kisfiú korosztályának minden komolyságával próbált szerencsét a vízparton. Az időjárás kedvező volt, az eső elkerült bennünket, csak a szél erősödött fel a néha már kellemetlen mértékig. (Az eredmények a becsatolt táblázatban megtekinthetők.) A résztvevők mindegyike fogott halat, senki sem állt fel üres szákkal.

Minden megjelent horgászpalánta részesült ajándékban: a díjazottak oklevelet és tárgyjutalmat (horgászfelszerelést) vehettek át, melyeket az egyesület a MOHOSZ által meghirdetett pályázaton nyert. Külön díjazásban részesült a legnagyobb halat fogó horgász is, s ezen felül a többi résztvevő emléklapot vehetett át. A versenyre a Duna horgászbolt élő csalit ajánlott fel, továbbá a Hepeta Kft. (Kislaki Tamás) etetőanyaggal látta el az ifjú versenyzőket. A díjazás igen gazdag volt, hiszen a helyezettek díjai mellett a verseny minden résztvevője egy spiccbotot kapott a Duna horgászbolt jóvoltából, sőt a horgász szakkör eszköztára is gyarapodott, ugyancsak spiccbotokkal. Az etetőanyagot biztosító vállalkozás szintén minden gyermek részére ajándékozott etetőanyagot!

A verseny sikeres lebonyolításáért köszönet illeti meg a gyermekeket patronáló, s azokra felügyelő iskolai nevelőket, élükön Agócs László horgász szakkör vezetőt; a BSHE részéről Pataki Márton tógazdát s Alaga Antal egyesületi halőrt. Külön is meg kell említeni halőrünk áldozatos tevékenységét, mellyel a verseny egyik szponzorának sikerült megnyernie a Duna horgászbolt tulajdonosát, Fekete Jánost.

Bálindt Zoltán BSHE elnökKis színesek :)

II. Petrity György Emlékverseny 2018

18 sporthorgász küzdött a rekkenő hőségben a bajai Kék-tó partján július 28-án. A hat csapatból kettő Szerbiából érkezett. A II. Petrity György Emlékverseny egy meghívásos csapatverseny. A 2017-ben alapított verseny vándorserlegét a győztes csapat 1 évig birtokolja. A verseny 3 szektorban zajlik, minden csapat 3 tagú. A versenyzők szektorokban elért helyezését összesítjük, és ez adja a végeredményt. Pontegyenlőség esetén az a csapat kerül előbbre, amelyik által fogott halak súlya nagyobb.
Ennek megfelelően a győztes a Bátaszéki Horgászegyesület 7 helyezési számmal, második a Szeremlei Sporthorgász Egyesület 9 helyezési számmal, harmadik a Bajai Sporthorgász Egyesület 10 helyezési számmal.
Az első három csapat serleget kapott, a tagok érmet akaszthattak a nyakukba. A győztes csapat ezen kívül elnyerte a vándorserleget is. Jutalmaztuk a legeredményesebb versenyzőt. Kneževiĉ Ljubomir horgosi versenyző fogta a legtöbb halat a pályán: 3.800 grammot.
A díjakat Petrity György testvére, Petrity József, alias "Capek" adta át. Az eredményhirdetést követően a horgászok jó hangulatban fogyasztották el az ebédet. Azzal búcsúztak: jövőre újra ugyanitt.

A fotó a díjazott csapatokról készült, s a kép bal oldalán látható idősebb, fehér inges férfi az elhunyt Petrity György testvére, aki a vándorserleget átadta, s jelenlétével megtisztelte versenyünket.

Bálindt Zoltán
versenyfelelős


Laboratóriumi vizsgálatok eredményei
2018 július 18.

Horvát tengeri horgászathoz az alábbi linken vásárolhatsz engedélyt.
(Mert kötelező! Ha nincs engedélyed, akár 130 000.- Ft büntetésre is számíthatsz)

https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5010